Καταστατικό του ιστολογίου

1. Μπορεί ο καθένας να γράψει ό,τι θέλει σε αυτόν τον χώρο χωρίς να λογοκριθεί από κανέναν.
2. Όλοι είμαστε ίσοι και μπορούμε να πράξουμε ανάλογα με τις δυνάμεις και τη φαντασία μας.
3. Δεν μας απασχολεί το θέμα του καλού και του κακού.
4. Δεν υπάρχει εδώ μέσα δίκαιο και άδικο.
5. Μίλα όπως σκέφτεσαι.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Zatoichi


Σίγουρα όλοι έχετε παρακολουθήσει την απογευματινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι «Το κάστρο του Τακέσι». Ο κ. Τακέσι συμμετέχει ο ίδιος στην τελική μάχη είτε πίσω από το τιμόνι του μεγάλου οχήματος ή ανεβασμένος στο αεροπλάνο και πυροβολώντας από ψηλά. Σας φαίνεται ΑΥΤΟΣ ο άνθρωπος να μπορεί να σκηνοθετήσει; Και μάλιστα από τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου παγκόσμιου κινηματογράφου;
Ενδεικτικά αναφέρω: Πυροτεχνήματα (αριστουργηματικό), Το ταξίδι του Κικουτζίρο, Brother και Κούκλες (εκπληκτικό) οι οποίες του έχουν χαρίσει διεθνή αναγνώριση. Tα έργα του βρίθουν από βία και απόγνωση, από παραίτηση, μοιρολατρεία και πεσσιμισμό. Με εξαίρεση το συγκεκριμένο.
Υπόθεση                                         
Ο τυφλός χειροπρακτικός Zatoichi περιπλανάται στις επαρχίες της ιαπωνικής υπαίθρου θεραπεύοντας και τζογάροντας με καταπληκτική επιτυχία. Υπάρχουν δύο αντίπαλες φατρίες που σκοπό έχουν να εξοντώσουν η μία τη άλλη. Τη λύση δίνει ο Zatoichi …με ένα λουτρό αίματος αλλά και απαράμιλλο στυλ.
Σενάριο, σκηνοθεσία και πρωταγωνιστικός ρόλος του ιδίου παιδιού θαύματος που «έκανε» δικό του το χαρακτήρα παρά τον απέδωσε πιστά.
Οι ξιφομαχίες σε πορώνουν με τη στυλιστική μαεστρία τους. Το αίμα είναι ψηφιακό οπότε δίνει μια διάσταση ψεύτικη λες και οι ηθοποιοί αντικαθιστούν manga χαρακτήρες. Σφαγές μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων!
Ο ρυθμός της δράσης είναι γρήγορος και κυλάει αβίαστα προς το μπουρλέσκ φινάλε της σκηνής όπου όλο το χωριό χορεύει ευτυχισμένο…κλακέτες. Απίστευτο!
Ιστορικά
Αποτελεί φόρο τιμής στις σειρές ταινιών με ήρωα την cult μορφή του Zatoichi των δεκαετιών του ’60 και αργότερα. Επίσης περιέχει παραπομπές σε παραδοσιακές σκηνές,ταινίες και σκηνοθέτες όπως: Ακίρα Κουροσάβα, Κένζι Μιζογκούτσι, Μασάκι Κομπαγιάσι κά.
«7 Σαμουράι» και «Γιοζίμπο», «Ο επιστάτης Σάνσο» και «Ουγκέτσου μονογκατάρι» , «Χαρακίρι» κά. Καθώς και στο αμερικανικό western.
Δεν έχω να πω κάτι άλλο. ΔΕΣ ΤΟ!!!
2003, Σκηνοθεσία Τακέσι Κιτάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου