Καταστατικό του ιστολογίου

1. Μπορεί ο καθένας να γράψει ό,τι θέλει σε αυτόν τον χώρο χωρίς να λογοκριθεί από κανέναν.
2. Όλοι είμαστε ίσοι και μπορούμε να πράξουμε ανάλογα με τις δυνάμεις και τη φαντασία μας.
3. Δεν μας απασχολεί το θέμα του καλού και του κακού.
4. Δεν υπάρχει εδώ μέσα δίκαιο και άδικο.
5. Μίλα όπως σκέφτεσαι.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Νεότερα από το μέτωπο

Με νέες γενικές συνελεύσεις στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις κατά του νέου νόμου-πλαισίου, ξεκινά η εβδομάδα.

Και ενώ το ντόμινο καταλήψεων συνεχίζεται με περισσότερα από 230 πανεπιστήμια και ΤΕΙ να έχουν βάλει «λουκέτο», στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα, Δευτέρα, και οι καθηγητές του ΕΜΠ που προχωρούν σε 48ωρη απεργία.

Την ερχόμενη Πέμπτη ετοιμάζεται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ οι φοιτητές θα συμμετάσχουν επίσης στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη κατά την 76η Διεθνή Εκθεση.

Η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στον Τύπο, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις έκανε λόγο για παθογένειες και κομματικές σκοπιμότητες.

«Αυτά είναι τα συμπτώματα ενός συστήματος για το οποίο το συμφέρον των φοιτητών δεν έχει σχέση με τη διδασκαλία, τη γνώση και τη μάθηση. Αυτά και άλλα παρόμοια αποτελούν την αποτύπωση των παθογενειών δεκαετιών, όπου η ουσιαστική γνώση των παιδιών θυσιάστηκε στον βωμό κομματικών ισορροπιών και άλλων σκοπιμοτήτων» είπε.

Πηγή: http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου